Munkanapokon 9 – 17 óráig
+36 20 2574838

FRONTLINE TRI-ACT KUTYA

FRONTLINE® TRI-ACT kutyák számára, három az egyben parazita ellenes hatással.Távol tart, kezel és megelőz egyetlen alkalmazással
 
A FRONTLINE® TRI-ACT a kutyák alábbi élősködői ellen hatékony:
  • Bolhák: A FRONTLINE® TRI-ACT elpusztítja a kifejlett bolhákat kutyáján a fertőzés kezdetétől számított 24 órán belül.
  • Kullancsok: A FRONTLINE® TRI-ACT 48 órán belül megöli a kullancsokat attól kezdődően, hogy felkapaszkodtak kedvencére, így minimális

Márka: FRONTLINE
Méret: kistestű

Bruttó ár:
6 400 Ft
-tól
FRONTLINE TRI-ACT KUTYA XL 40-60 KG 3X1 pipetta

9 500 Ft
9 500 Ft
RAKTÁRON
Szállítás: 3-5 NAP
114
hűségpont
FRONTLINE TRI-ACT KUTYA L 20-40 KG 3X1 pipetta

8 220 Ft
8 220 Ft
RAKTÁRON
Szállítás: 3-5 NAP
99
hűségpont
FRONTLINE TRI-ACT KUTYA M 10-20 KG 3X1 pipetta

7 200 Ft
7 200 Ft
RAKTÁRON
Szállítás: 3-5 NAP
86
hűségpont
FRONTLINE TRI-ACT KUTYA S 5-10 KG 3X1 pipetta

6 900 Ft
6 900 Ft
RAKTÁRON
Szállítás: 3-5 NAP
83
hűségpont
FRONTLINE TRI-ACT KUTYA XS 2-5 KG 3X1 pipetta

6 400 Ft
6 400 Ft
RAKTÁRON
Szállítás: 3 - 5 nap
77
hűségpont

TERMÉKLEÍRÁS
HASZNOS TANÁCSOK
FRONTLINE® TRI-ACT kutyák számára, három az egyben parazita ellenes hatással.Távol tart, kezel és megelőz egyetlen alkalmazással
 
A FRONTLINE® TRI-ACT a kutyák alábbi élősködői ellen hatékony:
  • Bolhák: A FRONTLINE® TRI-ACT elpusztítja a kifejlett bolhákat kutyáján a fertőzés kezdetétől számított 24 órán belül.
  • Kullancsok: A FRONTLINE® TRI-ACT 48 órán belül megöli a kullancsokat attól kezdődően, hogy felkapaszkodtak kedvencére, így minimálisra csökkenthetjük a kórokozók átvitelének esélyét. A kórokozók átvitelének 48 órával a kullancs megtapadása után van a legnagyobb esélye. FRONTLINE® TRI-ACT-nek ezen kívül távoltartó hatása is van a babéziózist is terjesztő kullancsok ellen.
  • Repülő rovarok: A FRONTLINE® TRI-ACT repellens hatással bír a szúnyogok, lepkeszúnyogok és szuronyos istállólegyekkel szemben. Szuronyos istállólégy és lepkeszúnyogok ellen rovarölő hatással is rendelkezik.
A FRONTLINE® TRI-ACT hatástartama:
 
 
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓDOK CÉLÁLLAT FAJONKÉNT: 2-15 kg közötti testtömegű kutyák részére Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. 15 kg fölötti testtömegű kutyák részére Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre. Ismételt kezelés csak a felhasználási követő 14 nap múlva lehetséges.
 
A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE!
 
Rendkívül mérgező macskára, használata az állat pusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Kerüljük a kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Kizárólag külső használatra! Szabadon forgalmazható. Állatorvosi vény nélkül forgalmazható.
 
ELLENJAVALLATOK: Három hónaposnál fiatalabb kutyákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején. Alkalmazása a vemhesség és laktáció idején nem javallott. Nem alkalmazható a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység eseten.
 
Nem alkalmazható a készítmény beteg lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton. A macska biztonságának szempontjából nagyon fontos, hogy kizárjuk a véletlen érintkezés lehetőségét is a kutyák ezen készítménnyel kezelt bőrfelületével. Ha ez megtörténik, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
 
MELLÉKHATÁSOK: Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopecia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatorna rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!
 
Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz: A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt képződhet. Világos szőrzetű kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak, vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
 
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Használat után kezet kell mosni. A termék kézzel való közvetlen érintkezése kerülendő. Minden ráfröccsenést azonnal le kell öblíteni. Kerülni kell a szembe jutást. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén pl. kutyatenyészetekben a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. Ne engedjük nyílt láng közelébe a készítménnyel kezelt állatokat a kezelt bőrfelület megszáradásáig, a kezelés alatt nem szabad dohányozni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán ál nem szabad megérinteni. A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a termeknek a szembe ill. szájba jutását. A szintetikus piretroidokkal szemben ismerten túlérzékeny személyek ne érintkezzenek a készítménnyel. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést un. paraesthesia-t válthat ki. Véletlen lenyelés eseten orvoshoz kell fordulni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni. A kezelt állatokat ne engedjük együtt aludni az emberekkel, különösen a gyermekekkel.
 
Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás: Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény foetotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
 
Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: nem ismertek.
 
Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok). A javallt dózis kétszerese sem okoz mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hypothermia, hyperthermia, dispnoe és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei kifejlődnek, a kutyát rovarirtó szertől mentes samponnal kell megfürdetni, majd az állatorvos tüneti kezelést végezzen. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. Nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Nem kerülhet folyó- és állóvizekbe, valamint a csatornákba. Mérgező a méhekre.

A vérszívó élősködők közül a bolhák támadására szinte egész évben számítanunk kell. A bolhák kedvencünk szőr között elrejtőzve a lakásba is bejutnak. A lakásban lévő szőnyegekben, padlószőnyegben, számukra kedvező hőmérsékleti viszonyok között pedig szaporodásnak indulnak. Egyetlen nőstény bolha napi 30-50 pete lerakására képes, és ezt heteken keresztül tudja megszakítás nélkül folytatni. A peték és az egyéb fejlődési alakok a lakás minden rejtett zugát elárasztva folyamatos utánpótlást biztosítanak a bolhaállománynak, így a kipusztításuk otthonunkból nem egyszerű feladat. A bolhák vérszívással károsítják áldozataikat, más élősködőket és fertőző betegségeket is terjesztenek, valamint a bolha nyálában lévő anyagokra allergiásan reagáló kutyák, ritkábban macskák esetében súlyos bőrgyulladást is okozhatnak. Ha kedvenceink elkapják a bolhákat, szétrágják és lenyelik őket, ezzel a szervezetükbe kerül a bolha által hordozott uborkamagképű galandféreg petéje, amely a bélben kifejlődik és élősködik. Amennyiben kedvencünk bolhás, akkor gyakorlatilag férgesnek is tekinthető. A macskabolha támadhatja mind az embert, mind pedig házi kedvenceinket. Közülük a legutóbbi vizsgálatok szerint a macskabolha terjedt el legszélesebb körben, s ez a faj különösen fontos szerepet játszik az allergiás bőrgyulladások kialakulásában. A bolhák elszaporodása elsősorban ott várható, ahol a gondatlan tulajdonosok nem kezelik rendszeresen kedvenceiket a külső élősködők ellen. A környezetünkben lévő teljes bolhapopulációnak mindössze 5%-a található meg a gazdaállatban, 95%-a pedig kedvenceink tartózkodási helyén, illetve a lakásban. Egy nősténybolha 2 hónapos élete során kb. 2000 petét rak le a szőrzetben. A bolhapopuláció 95%-a még nem kifejlett stádiumban (pete, lárva, báb alakban) található az állat környezetében, például a megszokott fekvőhelyein, a szőnyegekben vagy padlószőnyegben. Porszívóval el lehet őket távolítani, de a porzsákban is átalakulhatnak lárva stádiumba. Az átalakulásuk felnőtt bolhává gyors. A kikelést robbanásszerűen beindítja a gazdaállat testhője, légzése. A kutya vagy macska a kikelési hely mellett áthaladva magához vonzza a frissen kikelt, kifejlett bolhákat. A kezdeti bolhafertőződés az idő legnagyobb részében nem az állatok közötti kontaktus révén történik, hanem elsősorban ott, ahol a bolhákkal fertőzött állat tartózkodási helye található. A bolhák fejlődési ciklusának lényegi része, a lárvaállapotok és a bábok, nem az Ön kedvencén, hanem annak környezetében, láthatatlanul történik. A hatékony bolhamentesítés 1. A bolhairtót mindig az előírt módon, mennyiségben és időben kell használni! 2. Az egy háztartásban élő összes állatot egyszerre kell kezelni 3. A bolha elleni védekezésnek folyamatosnak kell lennie 4. A lakást, a szőnyegeket, az állatok fekhelyét és tartózkodási helyét, még az autót is gondosan tisztítani, porszívózni, bolhairtó szerekkel kezelni kell. A szabályok betartása után is legalább három-négy hónapig kell várni, mire kedvenceinket és lakásunkat is megszabadítottuk a bolháktól! Nem hagyhatjuk kedvenceinket a kellemetlen élősködőkkel együtt élni. Nem csak a kényelmetlen viszketés okoz problémát, de a bolha, mint köztigazda egyéb férgekkel fertőzheti meg a kisállatot és a család tagjait, különösen a gyerekeket.