Munkanapokon 9 – 17 óráig
+36 20 2574838

JOSERA LARGE BREED

Fő összetevő a baromfihús. Magasabb energiatartalom a nagyobb energiaigények fedezésére, nagy szemcseméret.

Összetétel: baromfihúsliszt (28,6 %); Rizs; Kukorica; Baromfizsír; Kukoricaliszt; Répapép; Lazachús (3 %); Hidrolizált baromfifehérje; Hidrolizált növényi fehérje; Élesztő; Nátrium-klorid; Cikóriapor; Kálium-klorid; Kagylóhúsliszt.


Márka: JOSERA
Kor: felnőtt
Méret: nagytestű

Bruttó ár:
14 790 Ft
-tól
-17%
JOSERA LARGE BREED 15KG

14 790 Ft
13 830 Ft
14 790 Ft
(986 Ft/kg)
Napi ktg: 444 Ft
KÜLSŐ RAKTÁRON
Szállítás: 3 - 5 nap
148
hűségpont

TERMÉKLEÍRÁS
HASZNOS TANÁCSOK

Fő összetevő a baromfihús. Magasabb energiatartalom a nagyobb energiaigények fedezésére, nagy szemcseméret.

Összetétel: baromfihúsliszt (28,6 %); Rizs; Kukorica; Baromfizsír; Kukoricaliszt; Répapép; Lazachús (3 %); Hidrolizált baromfifehérje; Hidrolizált növényi fehérje; Élesztő; Nátrium-klorid; Cikóriapor; Kálium-klorid; Kagylóhúsliszt.

A kutyánk vagy macskánk számára az a megfelelő étrend, amelyben megfelelő arányban szerepelnek a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok, a vitaminok, az ásványi anyagok és a rostok. Amennyiben az egyik vagy másik túlsúlyba kerül, az egészségügyi problémákat és betegségeket okoz. A megfelelő minőségű és összetételű száraz eledellel jelentősen hozzájárulunk kedvencünk általános egészségi állapotának megőrzéséhez, és ezáltal a hosszú és boldog életéhez. Az elsődleges összetevő, azaz a fehérje közvetlen hússzármazék legyen és ne növényi eredetű. A legjobb választás a dehidratált húst tartalmazó száraz eledel. A szójából, egyéb növényekből kivont fehérjék a ragadozók számára nem megfelelőek, sok esetben emészthetetlenek. Ezt általában növényi fehérjekivonatként tüntetik fel a gyártók, ezért minden esetben figyelmesen olvassuk el a feltüntetett címkét az összetevőkről! A felhasznált összetevők mennyiségi sorrendben kerülnek feltüntetésre. Fontos továbbá, hogy a „hús származék” vagy az „állati eredetű származék vagy fehérje” az nem húst jelent, hanem szőrt, bőrt, csontot, faggyút, belsőségeket, halpikkelyt és egyéb élelmiszeripari mellékterméket. A kizárólag húsliszt tartalmú tápok sem a legideálisabbak. Száraz eledel tekintetében prémium vagy szuperprémium minőség közül válasszunk, amelyek a magasabb ár ellenére is sokkal gazdaságosabbak, hiszen összetételük révén a napi adag is jóval kevesebb, mint a gyengébb minőségű száraz eledelek esetében. A multi hálózatokban kapható, gyanúsan olcsó száraztápok, konzervek élelmezési értéke elenyésző. Ezek a termékek túlnyomórészt gabonaszármazékokat tartalmaznak, a fehérjetartalmuk is többnyire növényi eredetű, és húst egyáltalán nem tartalmaznak, legfeljebb némi állati eredetű származékot. Sajnos, ha ezeket választjuk, akkor ezt hosszútávon kedvencünk egészségi állapota nem fogja meghálálni, és az állatorvosnál leszünk kénytelenek majd gyógyírt keresni, nem kevés költséggel számolva. Másik elkerülendő lehetőség, amikor kizárólag a név alapján választunk, és elhamarkodottan egy-egy erősen reklámozott „médiatáp” mellett döntünk. Sajnálatos tény, hogy ezek a tápok összetétel tekintetében többségében meghazudtolják szuperprémium, prémium hírnevüket. Ezek esetében a reklámot fizetjük meg az árában, de ár/érték arányában keveset kapunk a pénzünkért. Vegyük komolyan azt a tényt, hogy soha nem látott mértékben megnőtt házi kedvenceink körében a daganatos megbetegedések aránya, amelyért az állatorvosok a nem megfelelő táplálást teszik elsődlegesen felelőssé. A lényeg mindig az összetételben van, ezért ne kizárólag az ár alapján döntsünk, mert ha kedvenceink táplálásáról van szó, akkor is igaz, hogy gyakran a legolcsóbb a legdrágább.