Munkanapokon 9 – 17 óráig
+36 20 2574838

MIDASPOT 4 KG ALATTI KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK (4 pipetta/doboz)

A készítmény JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA (Midaspot): Minőségi és mennyiségi összetétel (1 pipetta tartalma):

Midaspot 400 mg rácsepegtető oldat óriás testű kutyáknak (25-40 kg között): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 400 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 4,0 mg,


Márka: MIDASPOT

Bruttó ár:
7 920 Ft
-tól
MIDASPOT 4 KG ALATTI KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK 4 X 0.4ML (4 DB PIPETA)

7 920 Ft
7 920 Ft
KÜLSŐ RAKTÁRON
Szállítás: 3 - 5 nap
79
hűségpont

TERMÉKLEÍRÁS
HASZNOS TANÁCSOK

A készítmény JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA (Midaspot): Minőségi és mennyiségi összetétel (1 pipetta tartalma):

Midaspot 400 mg rácsepegtető oldat óriás testű kutyáknak (25-40 kg között): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 400 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 4,0 mg,

Midaspot 250 mg rácsepegtető oldat nagy testű kutyáknak (10-25 kg között): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 250 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 2,5 mg,

Midaspot 100 mg rácsepegtető oldat közepes testű kutyáknak (4-10 kg között): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 100 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 1,0 mg

Midaspot 80 mg rácsepegtető oldat nagy testű macskáknak (4 kg felett): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 80 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 0,8 mg

Midaspot 40 mg rácsepegtető oldat kis testű kutyáknak és macskáknak (4 kg alatt): A.U.V.Hatóanyag: Imidakloprid 40 mg, Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321) 0,4 mg

A segédanyagok teljes felsorolását ld.: 6.1 szakasz 3.

Gyógyszerforma:Rácsepegtető oldat.

Tiszta, halvány sárga-sárga színű oldat.

Klinikai jellemzők: 4.1 Célállat faj(ok): kutya macska4.2

Terápiás javallatok célállat fajonként: Ctenocephalides felis okozta bolhásság megelőzésére és kezelésére. A termék azonnali inszekticidhatást fejt ki és tartós inszekticid aktivitása akár 4 héten át érvényesül!

Ellenjavallatok:Nem adható 8 hetesnél fiatalabb, el nem választott kutya és macskakölyöknek.Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenységesetén.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:Új bolháknak a környezetben történő megjelenése miatt a kezelés megkezdése után 6 hétig vagy akárhosszabb időn át előfordulhat újrafertőződéses. Emiatt a környezetben lévő bolhák mennyiségétőlfüggően többszöri kezelésre lehet szükség. A környezeti terhelés csökkentését elősegítendő, akörnyezetben is ajánlott a kifejlett bolhákra és fejlődési alakjaikra hatásos kezelést alkalmazni. Akörnyezeti terhelés további csökkentése céljából ajánlatos a háztartásban található valamennyikutyát, macskát és nyulat megfelelő termékkel kezelni. Szoptató szukák és nőstény macskákkezelésével mind az anyaállatok, mind utódaik fertőződése kontrollálható. 48 óra elteltével a termékakkor is hatásos marad, ha az állatot nedvesség éri. Azonban gyakori úszás, fürösztés vagy samponosmosás esetén ismételt kezelésre lehet szükség, a környezet bolhafertőzöttségtől függően. Ezekben azesetekben legfeljebb hetente egyszer alkalmazható.

Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések:
i: A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: Ez a termék kizárólag külsőlegesenalkalmazható és nem adható szájon át. Csak sértetlen bőrön alkalmazható. Gondosan el kell kerülni, hogy a pipetta tartalma a kezelt állat szemébe vagy szájába jusson. Meg kell akadályozni, hogy közvetlenül a kezelés után az állatok nyalogassák egymást.
ii: Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Az alkalmazás helyét nem szabad masszírozni. Ez a termék benzil-alkoholt tartalmaz, mely bőr-érzékenységet vagy múló jellegű bőrreakciókat (pl. irritációt, égető-bizsergő érzést) okozhat. El kell kerülni, hogy a termék bőrre, szembe vagy szájban kerüljön. A termék használata közben ételt, italt fogyasztani és dohányozni tilos. A bőrre került szennyeződést szappannal és vízzel le kell mosni. Ha a termék véletlenül szembe kerül, vízzel alaposan ki kell öblíteni. Ha a bőr vagy a szem érzékenysége huzamosabb ideig fennáll, orvoshoz kell fordulni. A termék véletlen lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Használat után alaposan kezet kell mosni. Kezelés után az állatot nem szabad simogatni, vagy a szőrzetét ápolni, amíg az alkalmazás helye meg nem száradt. A tudottan érzékeny bőrű egyének különösen érzékenyen reagálhatnak a termékre.
iii: Egyéb óvintézkedések: A termék oldószere elszínezhet bizonyos anyagokat, többek között a bőrt, a textíliákat, a műanyagokat és fényezett felületeket. Hagyjuk megszáradni a kezelés helyét, mielőtt érintkezni engedjük az állatot ilyen anyagokkal. Az imidakloprid toxikus a vízi élőlényekre!

Mellékhatások: A termék keserű ízű és alkalmanként nyálzás jelentkezhet, ha az állat közvetlenül a kezelés után lenyalja az alkalmazás helyét. Ez nem mérgezési tünet és néhány perc után kezelés nélkül megszűnik Nagyon ritkán előfordulhatnak bőrreakciók, pl. a szőrzet kihullása, vörösség, viszketés és bőrelváltozások. Izgatottságról, túlzott nyálzásról és idegrendszeri tünetekről ( pl. a mozgáskoordináció zavaráról, remegésről, levertségről) is beszámoltak.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás: Patkányban nem figyeltek meg reprodukciós toxicitást, továbbá a patkányon és nyúlon elvégzett laboratóriumi vizsgálatok során sem észleltek elsődleges embriotixikus vagy teratogén hatásokat. Vemhes és szoptató nőstény kutyákon, macskákon és nyulakon valamint utódaikon kevés vizsgálatot végeztek. Az ez idáig rendelkezésre álló bizonyítékok szerint ezeknél az állatoknál nem várhatók nem kívánatos hatások.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: Más, hasonló termékek adatai alapján, nem figyeltek meg inkompatibilitást az ajánlott kétszer nagyobb dózisban alkalmazott imidakloprid és a lufenuron, a pirantel és a prazikvantel között. Az imidakloprid és számos különböző, rutin kezelés kompatibilitását a gyakorlati alkalmazás körülményei között (pl. védőoltás esetén) bizonyították.

Adagolás és alkalmazási mód:Rácseppentéses alkalmazás. Kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni. A kezelést 4 hét után meg kell ismételni! A termék azonnali inszekticid hatást fejt ki és tartós inszekticid aktivitása akár 4 héten át érvényesül. Ha 4 hétnél hamarabb válik szükségessé az ismételt kezelés, akkor az legfeljebb heti gyakorisággal végezhető.Alkalmazási módok: A pipettát tartsa függőlegesen. Kocogtassa meg a pipetta keskeny szakaszát, hogy tartalma biztosan a pipetta testébe kerüljön. Törje le a rácsepegtető oldatot tartalmazó pipetta lepattintható felső részét a hornyolt törővonal mentén. A pipetta tasakból történő eltávolításához kérjük, használjon ollót vagy hajtsa be a tasakot az átlós vonal mentén, hogy láthatóvá váljon a bevágás és bevágásnál tépje fel a tasakot. A felső rész megcsavarásával bontsa fel a pipettát.Alkalmazás:Válassza szét a szőrzetet az állat tarkóján, a koponyánál úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a pipetta csúcsát a bőrre, majd a pipetta többszöri, erőteljes összenyomásával ürítse a tartalmát közvetlenül a bőrre. A termék keserű ízű. Ha az állat a kezelés után közvetlenül lenyalja annak helyét, alkalmanként nyálzás jelentkezhet. Ez nem mérgezés tünete és néhány perc után kezelés nélkül megszűnik. A szakszerű alkalmazás a legkisebbre csökkenti a lehetőségét, hogy az állat lenyalja a készítményt.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok), ha szükséges:A terápiás dózis legfeljebb ötszörösének megfelelő adagok helyileg, 3 vagy 5 alkalommal, 7 napos időközönként alkalmazva kutya/macskakölykökön nem váltottak ki nemkívánatos klinikai tüneteket. A túladagolás ritka eseteiben, vagy a kezelt szőrzet lenyalásakor idegrendszeri tünetek (pl. rángás, remegés, ataxia, pupillatágulat/-szűkület, levertség) jelentkezhetnek. A véletlen lenyelést követő mérgezés emberben és állatban egyaránt valószínűtlen. Ebben az esetben tüneti kezelést kell alkalmazni. Nincs specifikus antidotum, azonban aktív szén adása előnyös lehet.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő(k): Nem értelmezhető5. Farmakológiai tulajdonságok, farakoterápiás csoport:Ektoparaziták elleni szerek helyi alkalmazása, imidakloprid ATC-vet kód: QP53AX175.1 Farmakodinámiás tulajdonságok:Az imidakloprid – 1- (6-kloro-3-piridilmetil)-N-nitro-imidazolidin 2-ylidenamin – a kloronikotinil-csoportba tartozó ektoparazitikum. A kloronikotinil-nitroguanidin megnevezés kémiai szempontból pontosabb. Ennek az anyganak nagy az affinitása a rovarok központi idegrendszeri (KIR) posztszinaptikus nikotinerg acetilkolin receprorai iránt. A kolinerg ingerület-átvitel gátlása a rovarok bénulását és pusztulását eredményezi. Emlősökben, mivel kölcsönhatása a nikotinerg-receptorokkal gyenge és feltételzetten kevéssé hatol át a végagy gáton – gyakorlatilag nem hat a központi idegrendszerre. Emlősökben elenyésző farmakológiai aktivitását biztonságossági vizsgálatok támasztják alá, melyek során szubletális dózisokat alkalmaztak szisztémásan nyulakon, egereken és patkányokon. További vizsgálatokban az imidakloprid kifejlett bolhákon érvényesülő hatásosságán felül azt is bebizonyították, hogy a kezelt kedvtelésből tartott állat környezetében élő bolhalárvák ellen is hatásos. A kedvtelésből tartott állat környezetésben élő lárvaalakok elpusztulnak, miután érintkeztek a kezelt állattal.

Farmakokinetikai sajátosságok:Az oldat bőrön történő alkalmazásra javallott. Helyi alkalmazása után a termék rövid idő alatt eloszlik az állat testfelszínén. A patkányon elvégzett akut kután vizsgálatok, továbbá a célállatfajon elvégzett túladagolási és szérumkinetikai vizsgálatok megállapították, hogy a szisztémás felszívódás rendkívül csekély, átmeneti és a klinikai hatásosság szempontjából nincs jelentősége. Ezt bizonyította továbbá egy olyan vizsgálat is, amelyben a bolhák, amelyek előzőleg kezeltállatokon táplálkoztak, nem pusztultak el, ha az állat bőrét és szőrzetét teljes mértékben megtisztították a hatóanyagtól.

Gyógyszerészeti jellemzők:Segédanyagok felsorolása:Butil-hidroxitoluol (E321), Benzil-alkohol, Etanol, vízmentes Inkompatibilitások: Nem ismert

Felhasználhatósági időtartam:A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható: 2 évigKülönleges tárolási előírások:Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.A közvetlen csomagolás jellege és elemei:Háromrétegű filmből, fröccsöntéssel készült pipetta: pilipropilén/COC/pilipropilén, oldószermentes lakk laminátum és polietilén/EVOH/polietilén kopolimer. A pipetták gyermekbiztos, nagyrétegű fóliataskba (LDPE/nylon/alumínium fólia/poliészter film) zárva, külső kartondoboz csomagolásban kerülnek forgalomba. 1,3,4,6 vagy 24 pipetta kartondobozban. Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A fel nem használt állatgyógyászati készítmény vagy a termék felhasználásából származó hulladékok megsemmisítésére vonatkozó különleges utasítások:A Midaspot rácsepegtető oldat nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a hely követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:Norbrook Laboratories Limited, Station Works, Newry, Co. Down, BT35 6JP, Észak-írország8. A forgalomba hozatali engedély első kiadásának/megújításának dátuma:A forgalomba hozatali engedély első kiadásának dátuma: 2014.06.04.A forgalmazásra, kiadásra és/vagy felhasználásra vonatkozó tilalmak: Nem értelmezhetőek.

A vérszívó élősködők közül a bolhák támadására szinte egész évben számítanunk kell. A bolhák kedvencünk szőr között elrejtőzve a lakásba is bejutnak. A lakásban lévő szőnyegekben, padlószőnyegben, számukra kedvező hőmérsékleti viszonyok között pedig szaporodásnak indulnak. Egyetlen nőstény bolha napi 30-50 pete lerakására képes, és ezt heteken keresztül tudja megszakítás nélkül folytatni. A peték és az egyéb fejlődési alakok a lakás minden rejtett zugát elárasztva folyamatos utánpótlást biztosítanak a bolhaállománynak, így a kipusztításuk otthonunkból nem egyszerű feladat. A bolhák vérszívással károsítják áldozataikat, más élősködőket és fertőző betegségeket is terjesztenek, valamint a bolha nyálában lévő anyagokra allergiásan reagáló kutyák, ritkábban macskák esetében súlyos bőrgyulladást is okozhatnak. Ha kedvenceink elkapják a bolhákat, szétrágják és lenyelik őket, ezzel a szervezetükbe kerül a bolha által hordozott uborkamagképű galandféreg petéje, amely a bélben kifejlődik és élősködik. Amennyiben kedvencünk bolhás, akkor gyakorlatilag férgesnek is tekinthető. A macskabolha támadhatja mind az embert, mind pedig házi kedvenceinket. Közülük a legutóbbi vizsgálatok szerint a macskabolha terjedt el legszélesebb körben, s ez a faj különösen fontos szerepet játszik az allergiás bőrgyulladások kialakulásában. A bolhák elszaporodása elsősorban ott várható, ahol a gondatlan tulajdonosok nem kezelik rendszeresen kedvenceiket a külső élősködők ellen. A környezetünkben lévő teljes bolhapopulációnak mindössze 5%-a található meg a gazdaállatban, 95%-a pedig kedvenceink tartózkodási helyén, illetve a lakásban. Egy nősténybolha 2 hónapos élete során kb. 2000 petét rak le a szőrzetben. A bolhapopuláció 95%-a még nem kifejlett stádiumban (pete, lárva, báb alakban) található az állat környezetében, például a megszokott fekvőhelyein, a szőnyegekben vagy padlószőnyegben. Porszívóval el lehet őket távolítani, de a porzsákban is átalakulhatnak lárva stádiumba. Az átalakulásuk felnőtt bolhává gyors. A kikelést robbanásszerűen beindítja a gazdaállat testhője, légzése. A kutya vagy macska a kikelési hely mellett áthaladva magához vonzza a frissen kikelt, kifejlett bolhákat. A kezdeti bolhafertőződés az idő legnagyobb részében nem az állatok közötti kontaktus révén történik, hanem elsősorban ott, ahol a bolhákkal fertőzött állat tartózkodási helye található. A bolhák fejlődési ciklusának lényegi része, a lárvaállapotok és a bábok, nem az Ön kedvencén, hanem annak környezetében, láthatatlanul történik. A hatékony bolhamentesítés 1. A bolhairtót mindig az előírt módon, mennyiségben és időben kell használni! 2. Az egy háztartásban élő összes állatot egyszerre kell kezelni 3. A bolha elleni védekezésnek folyamatosnak kell lennie 4. A lakást, a szőnyegeket, az állatok fekhelyét és tartózkodási helyét, még az autót is gondosan tisztítani, porszívózni, bolhairtó szerekkel kezelni kell. A szabályok betartása után is legalább három-négy hónapig kell várni, mire kedvenceinket és lakásunkat is megszabadítottuk a bolháktól! Nem hagyhatjuk kedvenceinket a kellemetlen élősködőkkel együtt élni. Nem csak a kényelmetlen viszketés okoz problémát, de a bolha, mint köztigazda egyéb férgekkel fertőzheti meg a kisállatot és a család tagjait, különösen a gyerekeket.