Rendelj akár telefonon is (8 – 19 óráig)
06 30 459 8470

"Nincs az a hit, mely töretlen maradna, kivéve egy igazán hűséges kutyáét.„
(Konrad Lorenz)


DAFORTE SUSPENSION AKUT HASMENÉSRE

Attapulgitot, frukto-oligoszacharidokat (FOS), mannan-oligoszacharidokat (MOS), Enterococcus faecium-mal fermentált rostot, kálium-kloridot, nátrium-kloridot és cinket tartalmazó táplálék-kiegészítő az akut hasmenés kezelésére.

Javallatok: Vírus, baktérium vagy parazita okozta akut hasmenés. Antibiotikum-kezelés, stressz, étrendi változások, stb. okozta hasmenés kezelésére. Hüllőknek bél-dysbiosis kezelésére.


Specialitás: emésztési problémák, hasmenés kezelésére

Bruttó ár:
4 990 Ft
-tól
DAFORTE SUSPENSION 50ML

6 490 Ft
6 490 Ft
KÜLSŐ RAKTÁRON
Szállítás: 3 - 5 nap
78
hűségpont
DAFORTE SUSPENSION 20ML

4 990 Ft
4 990 Ft
KÜLSŐ RAKTÁRON
Szállítás: 3 - 5 nap
60
hűségpont

TERMÉKLEÍRÁS
HASZNOS TANÁCSOK

Attapulgitot, frukto-oligoszacharidokat (FOS), mannan-oligoszacharidokat (MOS), Enterococcus faecium-mal fermentált rostot, kálium-kloridot, nátrium-kloridot és cinket tartalmazó táplálék-kiegészítő az akut hasmenés kezelésére.

Javallatok: Vírus, baktérium vagy parazita okozta akut hasmenés. Antibiotikum-kezelés, stressz, étrendi változások, stb. okozta hasmenés kezelésére. Hüllőknek bél-dysbiosis kezelésére.

Egy ml-ben található:
Attapulgit ║ 39 mg
Enterococcus faecium ║ 3,9x106 CFU
Mannan-oligoszacharidok (MOS) ║ 196 mg
Frukto-oligoszacharidok (FOS) ║ 196 mg
Kálium-klorid ║ 18 mg
Nátrium-klorid ║ 3 mg
Cink ║ 0,7 mg

Az attapulgit egy alumínium-szilikátból és kristályos hidratált magnéziumból álló, háromdimenziós láncszerkezetet alkotó vegyület, amely szerkezetének köszönhetően egyedülálló kolloidális és adszorbens tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló folyadék-, toxin- és mikroorganizmus-adszorbeáló képességgel rendelkező ásvány. Mivel a bélben nem szívódik fel, biztonságos. Csökkenti a hasmenés súlyosságát és időtartamát, csökkenti a bélmozgások gyakoriságát, javítja a széklet konzisztenciáját és csökkenti a dehidratáció súlyosságát.

Az Enterococcus faecium probiotikum, valamint az FOS (frukto-oligoszacharid) és MOS (mannan-oligoszacharid) prebiotikumok elősegítik a baktériumflóra helyreállását és szerepet játszanak az immunmodulációban. Az Enterococcus faecium elősegíti a bélmikroflóra egyensúlyának helyreállását, eltávolítja a patogén mikroorganizmusokat és serkenti a specifikus és nem-specifikus immunválaszt. Az FOS és az MOS prebiotikus oligoszacharidok, az egészséges bélműködés helyreállását elősegítő nem-emészthető összetevők. Javítják a széklet konzisztenciáját és szelektív módon serkentik bizonyos, a vastagbélben található jóindulatú baktériumok növekedését és/vagy aktivitását, ezáltal csökkentve a patogének kolonizációját. A mannan reziduum specifikusan kötődik az E. colihoz és a Salmonellához, ily módon csökkenti e kórokozóknak a bél epitheliumához való tapadását.

Immunmodulánsként is hat, mivel növeli a bélnyálkahártya-immunitásban fontos szerepet játszó IgA immunglobulinok szintjét, amelyek gátolják a baktériumok kötődését és penetrációját a lumenben, ezáltal megakadályozzák a hámszövetet károsító gyulladásos reakciók kialakulását. A kálium-klorid, a nátrium-klorid és a cink a dehidratációval szemben nyújtanak védelmet. A cink a víz és az elektrolitok bélből való felszívódását is javítja, ezáltal csökkenti a vékonybélben lévő folyadék mennyiségét.

Napi adag (két részre osztva):
Macskáknak: 5 kg-ig 2 ml; 5 és 10 kg között 4 ml.
Kutyáknak: 5 kg-ig 2 ml; 5 és 10 kg között 4 ml; 10 és 20 kg között: 8 ml; 20 kg-tól: 10 ml.
Vadászgörényeknek, nyulaknak, rágcsálóknak, hüllőknek: 0,4 ml testtömeg kg-onként, két részre osztva.

Használat előtt felrázandó!

Kezelés: a széklet normalizálódásáig. Az állatorvos rendelése szerint.

Kiszerelés: 20, 50ml-es tartály és adagoló fecskendő dobozban. Szájon át adagolandó szuszpenzió.

A kutyák vitamin és ásványi anyag pótlását minden életszakaszban, de különösen kölyökkorban biztosítani kell. A kutya egészségének megőrzéséhez minden nap gondoskodnunk kell a vitaminok megfelelő szinten tartásáról. Amennyiben kutyánkat olyan táppal etetjük, mely nem tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat, akkor azt tabletták formájában kell pótolnunk. Aktív munkakutyák, vadászkutyák esetében sok esetben a prémium táppal való etetés mellett is szükség lehet egyéb táplálék-kiegészítők adagolására. Sose feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy a hideg téli hónapokban a kint tartott kedvencünk energia felhasználása is extrém módon megnövekszik, tehát ebben az időszakban mindenképpen ajánlott a szuperprémium illetve prémium minőségű eledelek etetése, illetve a megfelelő táplálék-kiegészítők adagolása. Kint tartott kedvencünk ezt a lakásban tartott szerencsésebb társaikhoz hasonlóan hosszú és boldog élettel hálálja meg nekünk! Hosszabb és súlyosabb betegségek, műtét utáni lábadozás idején elengedhetetlen a plusz vitaminforrások biztosítása! A pacsizoo.hu –n keresse a professzionális minőségű BELCANDO táplálék kiegészítőket, illetve az azokat tartalmazó csomagajánlatainkat. A lényeg az összetételben van, ezért táplálék kiegészítők, vitamin készítmények esetében is mindig figyelmesen olvassa el az összetételt, a vitaminok és egyéb ásványi anyagok, nyomelemek tartalmát, mert igen eltérő mennyiségben tartalmazzák az összetevőket a különböző márkájú termékek. A beltartalom tekintetében a szárazeledelek mellett, a táplálék kiegészítőkre is igaz, hogy gyakran az olcsóbb a drágább. Bátran kérje ki szakvéleményünket mielőtt legyengült, vagy beteg kutyája számára valamilyen kiegészítő készítményt vásárol.